Om du är pollenallergiker…

Om du är pollenallergiker bör du beskylla besvären på klimatförändringarna! I snitt är pollensäsongen cirka 16 dagar längre per år nu jämfört med år 1995.

Man kan vara allergisk mot solen…

Man kan även vara allergisk mot solljusets UV-strålar, vilket kan leda till sveda och klåda vid för lång vistelse i solenAntihistaminer kan hjälpa mot allergin, men aldrig avleda den helt. Vistas du för länge i solen kan din hud ta stor skada (se bild nedanför).

Pierca dig inte om du har känslig hud…

Om du har känslig hud rekommenderas det inte att du piercar dig. Bortsett att majoriteten av smycken innehåller nickel, vilket kan ge dig en livslång allergi mot metaller, blir huden också känsligare där hålet är gjort, just för att huden blir tunnare runt om.

Elallergi är obevisat…

Människor som påstår sig lida av elallergi säger att de är känsliga för elektriska fält som genereras av produkter såsom mobiltelefoner, mikrovågsugnar, datorer och kraftledningar. Symptom på allergin kan vara huvudvärk, ringningar i öronen och trötthet – bara för att nämna några. Åsikterna går dock isär hos läkare och forskare om allergin faktiskt finns på riktigt, och majoriteten av studier som har gjorts om allergin har inte kunnat visa några bevis på att det faktiskt existerar.

Pollen är inte bara gult…

Även om den vanligaste färgen på pollen är gulfärgad, finns den faktiskt i en hel drös av fler färger; bland annat i rött, lila, vit och brun.

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

Albinism är total avsaknad av båda typer av färgpigmenten melaniner. Detta beror på en genetisk avvikelse som resulterar i brist på tyrosinas, vilket är det enzym som startar processen som bildar melanin. Resultatet blir en helvit individ. Individer med albinism...