1
1 poäng

Människans kropp har över 650 muskler, och det är minst lika viktigt att ta hand om dem som det är att ta vara på hälsan i övrigt. En del besöker gymmet notoriskt i hopp om att bygga en superkropp, andra för att bara hålla sig i bättre form. Sen finns det den där minoritetsgruppen som bara har ett gymkort i plånboken för att skylta med. Här är tio fakta som bör motivera dig att gå till gymmet!

Höginkomsttagare mer angelägna att träna…

Vårdvälgörenhetsföreningen Nuffield Health har forskat i hur våra gymbesök ser ut gentemot våra inkomster. Efter att ha undersökt 1 600 deltagares gymvanor – alla med blandade inkomster – visade det sig att de med högre inkomster var nästan tre gånger mer angelägna att träna och besöka gymmet jämfört med låginkomsttagarna.

Så många gymmar för att främst spana in en tänkbar partner…

Även om de flesta av oss förmodligen ser som allra värst ut när vi tränar på gymmet, har en ny studie som – beställdes av Kettler – påvisat bland de 2 000 deltagarna att cirka 50% går till gymmet i huvudsyfte att spana in det motsatta könet eller träffa nya vänner. Nästan en tredjedel av deltagarna hade aldrig ens arbetat sig svettiga på gymmet.

Det kan förklara ditt chokladätande…

Vad har ett notoriskt gymmande gemensamt med choklad? Enligt Market Research World är de som tränar på gym regelbundet 18% mer angelägna om att äta chokladkakor oftare än de som inte tränar.

Därför kanske du inte gillar träning…

Att träna på gym är uppenbarligen inte något för alla. Forskare vid Iowa State University fann att människors förmåga att inte kunna stå emot smärta och ansträngning kan vara upp till 50% genetiskt. Äntligen har jag fått en anledning till att inte träna!

Var 10:e hittade sin partner på gymmet…

Om du vill hitta ”den rätta” i livet, sluta då att slösa med tid på att skriva på din onlinedejtingprofil och spring istället iväg till gymmet och börja träna. En studie genomförd av Nuffield Health påvisade att av deras 2 000 deltagare lever cirka 10,5% av dem med någon som de faktiskt har träffat på just gymmet.

Ger ofta upp efter 24 veckor…

Cirka 12% av alla gymmedlemskap tecknas i början på januari. Självklart efter att alla avlagt sina nyårslöften om ett mer hälsosamt och aktivt liv. Däremot blir det inte så långlivat, då majoriteten av de som tecknar medlemskap på ett gym i början av januari brukar ge upp efter bara 24 veckor.

Så vanligt är det att ljuga om sina gymvanorna…

Enligt en annan studie, också gjord av Kettler, ljuger cirka 13% om sina gymvanor. En del ljuger om gymvanorna när de raggar, andra säger bara att de ska till gymmet men åker i själva verket någon helt annanstans.

Glöm inte att andas…

När du simmar under vattnet är det den enda gången du bör hålla andan i samband med träning. När du gymmar är andningen dock oerhört viktig!

Så starka är alla våra muskler tillsammans…

Om kroppens alla muskler kunde samarbeta och dra åt ett och samma håll, skulle människan teoretiskt sett kunna lyfta cirka 25 ton.

Ett halvkilo motsvarar drygt 50 kalorier…

Visste du att för varje halvkilo av muskler som du lägger på dig, bränner du också cirka 50 kalorier mer per dag.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win