En avokado kan jämföras med ett 16 veckors foster…

Här kommer en intressant fakta för dig som är havande i ett relativt tidigt skede. När du når vecka 16 i graviditeten kan du ta en titt på en avokado – en genomsnittlig avokado är nämligen lika stor som fostret då är i din livmoder.

De innehåller till och med mer kalium än bananer…

Avokadon är extremt rik på kalium. En enda avokado innehåller cirka 975 mg av denna mineral. Detta slår en banan med hästlängder, som är känt för att erbjuda cirka 487 mg kalium – förutsatt att bananen är en stor en då.

Du kan påverka dess mognad…

Placerar du bäret i en brun påse tillsammans med ett äpple eller en banan mognar avokadon snabbare än vanligt. Varför då? Jo, för att äpplen och bananer släpper etylengas – ett naturligt hormon som finns i växter. Detta hormon hjälper avokadon att mogna snabbare.

Över tjugo mineraler och vitaminer…

Så många som tjugo olika mineraler och vitaminer finns i en enda avokado. Till exempel innehåller det lutein, som är en mycket kraftfull antioxidant. Det är känt att skydda våra ögon från ljusvågor med hög energi.

Ät mer avokados och få ett nyttigare liv…

Vi vet redan att de är mycket rika på kalium. Det är viktigt för att hjälpa oss att absorbera kalcium, upprätthålla sunda hjärtmuskler och även upprätthålla ett hälsosamt blodtryck. Med andra ord; ät mer avokados!

10 fakta du antagligen inte visste om apelsiner

10 fakta du antagligen inte visste om apelsiner

Apelsin är ett träd inom citrussläktet, som även är namnet på trädets orangefärgade frukt. Det är ingen naturligt förekommande art, utan snarare en hybrid mellan pompelmus (C. maxima ) och småcitrus (C. reticulata). Vanligtvis brukar frukten figurera som ansiktet utåt...